Välkommen till nya styrelsen Ari!

En kort presentation av våra nya styrelseledamöter följer. Först i tur är Ari Gunnar Thorsteinsson.

Vem är du och vad brinner du för?
– Jag heter Ari Gunnar Thorsteinsson – en islänning som har bott, pluggat och arbetat i Sverige sen 2008. Det jag brinner för är film.

Varför är bilateralt samarbete mellan Sverige och Island viktigt?
– Det kändes självklart för mig att testa att plugga i Sverige – något som inte alls hade varit lika klart om inte jag hade upplevt svensk kultur från barnsben. Böcker av Astrid Lindgren, filmer av Lukas Moodyson och musik av såväl Kent och Abba var något som jag upplevde tidigt och som gjorde att det kändes spännande att testa att bo i Sverige. Att kunna bidra till att andra får liknande upplevelser av antingen Sverige eller Island känns därför både viktigt och roligt.

Vad ser du fram emot att kunna bidra till fonden under mandatperioden?
– Som enda styrelseledamoten som är både svensk och isländsk medborgare har jag bra kunskap om kulturlivet både i Sverige och på Island. Detta tror jag kan vara en väldigt användbar egenskap.